Hondentrimsalon Favoriet

Coryluslaan 38

1702 VN  Heerhugowaard

Telefoon 06 2441 5745Het trimmen

Het dagelijks onderhoud van uw hond dient u zelf te verrichten, of middels een regelmatige borstelbeurt.

Onderhoud, klitten en verharen. Het dagelijks onderhoud van uw hond dient u zelf te verrichten, of middels een regelmatige borstelbeurt, bij ons. Sommige honden moeten dagelijks geborsteld en/of gekamd worden. U kunt de hond dan gelijk controleren op evt ongerechtigheden zoals klitten, wondjes, teken en vlooien.
De meeste honden hebben gelukkig een minder intensieve verzorging nodig, maar gemiddeld 1 keer per week de hond controleren op klitten ed is geen overbodige luxe.

Veel honden, vooral de kortharige, worden echter te vaak geborsteld. Bij iedere borstelbeurt verwijdert u dode, maar ook gezonde haren. Deze haren waren nog niet aan vernieuwing toe, maar het lichaam maakt wel weer een nieuwe aan. Hierdoor raakt de vacht “in de war” en zal overmatig en het hele jaar door gaan verharen. Ook de invloed van de centrale verwarming is merkbaar op de vacht en kan overmatig en langdurig verharen bevorderen.De meeste haren verdwijnen in de stofzuiger omdat het losse haar op de grond valt.

Bij sommige honden blijft een groot deel van dit losse haar in de vacht zitten. Vooral langharige honden en honden met een erg dikke vacht hebben hier last van. Het is vooral de ondervacht die verhaart en die losse haren blijven gevangen zitten in de bovenvacht. Als deze haren niet dmv borstelen verwijderd worden ontstaan er makkelijk klitten, zeker op plaatsen waar veel wrijving is, zoals onder de halsband, achter de oren, in de liezen en onder de oksels. Als deze klitten blijven zitten gaan ze op den duur vervilten, zeker wanneer de hond nat wordt door zwemmen of wassen.

Heeft uw hond klitten zorg dan dat de klitten er eerst uit zijn voordat u gaat wassen. Het is een fabeltje dat honden niet ( vaak ) gewassen mogen worden. Door de hond te wassen haal je het vet (talg) van de vacht waardoor de hond sneller nat wordt en langer nat blijft, u kunt zich voorstellen dat dat voor een buitenhond niet wenselijk is. Deze vetlaag veroorzaakt ook de “hondenlucht”, zeker wanneer deze bijvoorbeeld in de regen nat wordt.Gebruik wel altijd een goede hondenshampoo, ook baby shampoo heeft een andere ph waarde dan hondenshampoo.

Als uw hond onverhoopt toch met veel klitten in de trimsalon komt, kiezen wij in principe voor de meest hondvriendelijke verzorging, wat meestal inhoud dat de vacht kort geschoren wordt. Het uit de klit halen van een zwaar geklitte en vervilte vacht is zeer pijnlijk!! Alleen in uitzonderlijke gevallen zullen wij zo’n hond gaan ontklitten, wij moeten dan een ander tarief hanteren rekenen, het ontklitten is zeer arbeidsintensief.