Hondentrimsalon Favoriet

Coryluslaan 38

1702 VN  Heerhugowaard

Telefoon 06 2441 5745Probeer uw hond vlo vrij te brengen.

 

Om overspringen naar andere honden te voorkomen is het van belang te proberen uw hond vlo vrij te brengen.

 

Gelukkig hebben niet alle honden vlooien. Er bestaan tegenwoordig zeer goede vlooienbestrijdingsmiddelen die de hond vlo vrij kunnen houden. Loopt de hond onverhoopt toch tegen een vlo op, dan zorgen deze middelen ervoor dat de vlo snel dood gaat en zich niet voort kan planten. Een hele ernstige vlooienbesmetting kan bloedarmoede veroorzaken, vooral bij jonge en kleine honden.

 

De zwarte stipjes die u soms op de hond ziet zijn geen vlooieneitjes (ovaal van vorm, wit van kleur en niet of nauwelijks met blote oog waarneembaar), maar vlooienpoepjes. Wanneer u deze nat maakt zult u merken dat ze oplossen en bloedrood worden. Aangezien de vlo bloed zuigt vinden we dat ook terug in de ontlasting van de vlo.

 

Er zijn momenteel zeer veel producten op de markt. Laat u goed informeren. Wij zijn altijd bereid om u te helpen!

Wanneer een hond onverhoopt met vlooien in de trimsalon komt zijn wij genoodzaakt uw hond hiertegen te behandelen om overspringen te voorkomen. De kosten hiervan worden wel aan u doorberekend.

 

 

Bij vlooienbestrijding hoort stofzuigen. Het effect hiervan moet u echter niet overschatten. Met zeer intensief stofzuigen pakt u hooguit een kwart van de vlooien aan.

Dweilen werkt averechts. Dweilen verhoogd de luchtvochtigheid, en daarmee ook de levenskansen voor vlooieneitjes en de larfjes.

Behandel altijd alle aanwezige huisdieren.

Verwijder nooit de hond of kat uit huis. Als er geen dieren aanwezig zijn, bespringen de vlooien u.

Voor dieren met een vlooienallergie is 1 vlo al te veel. Een vlooienallergie is helaas niet te genezen, maar wel te voorkomen door contact met vlooien te vermijden. Gebruik hiervoor een middel met een snelle werking.

Vlooien zijn overbrengers van lintwormen. De ei-pakketjes van de lintworm zijn veelal zichtbaar in de ontlasting of rond de anus van het dier en lijken op rijstkorrels. Ontworm uw hond regelmatig, en gebruik een goed ontwormingsmiddel dat werkt tegen alle wormen.