Hondentrimsalon Favoriet

Coryluslaan 38

1702 VN  Heerhugowaard

Telefoon 06 2441 5745Teken

De laatste jaren zie je steeds vaker dat honden teken krijgen.

Teken zijn spinachtige diertjes die zich vastzuigen in de hond. De hond heeft hier over het algemeen weinig last van en ze zijn eenvoudig met een tekentang te verwijderen. De teek kan echter wel de ziekte van Lyme overbrengen, dus het is belangrijk om teken zo snel mogelijk te verwijderen. Gebruik geen alcohol of andere “verdovingsmiddelen” omdat het ten eerste niet werkt en ten tweede de kans dat de teek een ziekte overbrengt groter wordt omdat de teek juist dan zijn giftige inhoud terug kan “spugen” in de hond.
Als de teek al wat langer zit kan de huid ter plaatse iets dikker worden. Dit trekt met een paar dagen vanzelf weg. U kunt het wondje natuurlijk wel even ontsmetten na verwijdering van de teek. Als op de plek waar de teek heeft gezeten een rode ring zichtbaar wordt is het verstandig om even langs de dierenarts gaat.
Ook als de hond plotseling stijf is bij het opstaan, hangerig en lui wordt, misselijk wordt of plotseling koorts heeft is een bezoek aan de dierarts aan te raden.

Overigens kunnen ook teken bloedarmoede veroorzaken.

Als u het zelf eng vind om de teek te verwijderen, kom dan even langs, dan kunnen wij u laten zien hoe u dat het beste kunt doen.

Wij verkopen ook diverse soorten tekentangen en pincetten.